2n 1r Campionat de Scrabble de l’escarxofa del Prat

El dissabte 25 de febrer del 2023 celebrarem el 2n 1r Campionat de Scrabble de l’escarxofa del Prat al local d’Amics d’El Prat (C/ del Centre, 2, del Prat de Llobregatcom arribar-hi). El campionat es jugarà a 6 rondes, d’un contra un, amb sistema suís i amb rellotges d’escacs programats a 25 minuts per jugador. Computarà per al BARRUF i la LLISCA.

2n 1r Campionat de Scrabble de l'escarxofa del Prat 2023

Per què l’escarxofa?

El Prat de Llobregat és molt reconegut pel Pollastre de Raça Prat, conegut popularment com a Pota blava, però també són molt importants les escarxofes del Prat.

Amb més de 100 anys d’història i més de 500 hectàrees conreades al Baix Llobregat, l’escarxofa és l’hortalissa amb més superfície de conreu de la comarca, conreada especialment al Prat i a Sant Boi, al cor del Delta del Llobregat.

Per això el Parc Agrari del Baix Llobregat i els ajuntaments del Prat i de Sant Boi, estan treballant des de fa temps per l’obtenció del distintiu d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP) sota la marca de Carxofa Prat.

Campionat temàtic

La temàtica d’aquest campionat girarà al voltant de l’escarxofa i l’agricultura en general. Per tant, hi haurà un premi per la millor jugada que contingui alguna paraula relacionada amb l’agricultura i les escarxofes.

Premis

Hi haurà premis per als 3 primers classificats, a la millor jugada, a la millor jugada temàtica i al major nombre de Scrabbles. Aquests darrers premis no són acumulables per als 3 primers classificats.

Reglament

El campionat es regirà segons la normativa per a partides de Scrabble clàssic de l’AJUSC, i el diccionari arbitral serà el DISC (Diccionari Informatitzat de Scrabble en català) en la seva versió 2.12.20, que al seu torn està basat en el DIEC2, segona edició del Diccionari de la Llengua Catalana de l’Institut d’Estudis Catalans.

Horari del campionat

 • 9.30 – 10.00: Recepció de jugadors
 • 10.00 – 11.15: Primera partida
 • 11.15 – 12.30: Segona partida
 • 12.30 – 13.45: Tercera partida
 • 13.45 – 16.00: Pausa per dinar
 • 16.00 – 17.15: Quarta partida
 • 17.15 – 18.30: Cinquena partida
 • 18.30 – 19.45: Sisena partida
 • 19.45 – 20.00: Lliurament de premis

Computarà per al BARRUF

El campionat de l’escarxofa serà vàlid per al BARRUF, la classificació degana de l’Scrabble català.

Aquest campionat forma part de la LLISCA

Aquest campionat forma part de la Lliga Itinerant de Scrabble en català (LLISCA), que organitza l’AJUSC. La LLISCA s’ha convertit en una lliga que agrupa diversos campionats de Scrabble en català. Cadascun d’aquests campionats té la seva classificació i els seus premis, però la LLISCA tindrà la seva pròpia classificació elaborada a partir dels resultats obtinguts per cadascun dels jugadors en el conjunt dels campionats que formen part de la LLISCA, sempre que participin en un mínim de campionats del circuit.

Inscripció

Per a participar-hi caldrà fer un donatiu de 10 € per participant, 7 € per als socis de l’AJUSC (si vols, podràs fer-te’n soci aquell mateix dia) o 5 € per als membres del Club de Scrabble Delta Prat. Si només pots participar-hi al matí o a la tarda, tan sols hauràs d’abonar el 50% del donatiu que et correspongui.

Inscriu-te en aquest formulari:

Inscriu-te!


  Responsable: Club de Scrabble Delta Prat. Finalitat: enviament d'informació sobre el campionat i les activitats del club. Legitimació: el teu consentiment. Destinataris: les teves dades seran compartides amb l'AJUSC. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació o supressió de les teves dades contactant amb nosaltres.

  Llista d’inscripcions:

  La llista d’inscrits s’actualitza cada 5 minuts.

  Per què és el 2n 1r Campionat?

  La primera edició del campionat, la vam programar per al 28 de març del 2020, però el dia 14 d’aquell mes es va decretar l’estat d’alarma per la COVID-19.

  Il·lusos de nosaltres, en un primer moment, vam pensar que passats aquells 15 dies de confinament podríem celebrar-lo igualment. Però el nostre, va resultar ser el primer campionat de Scrabble suspès per la pandèmia.

  I entre unes coses i altres, ens plantem a l’any 2023 amb el propòsit de fer el 2n intent d’aquest 1r Campionat de Scrabble de l’escarxofa del Prat.