Anagrames de Scrabble a “la Riuada”, número 4

Anagrames la Riuada 4 blog SDPla Riuada número 16, corresponent al mes de setembre del 2013, apareix el quart número dels nostres anagrames de Scrabble.

L’objectiu és de 379 punts.

[expires off=”2013-10-27″]Per participar-hi podeu omplir el formulari que trobareu en aquest enllaç. Teniu un mes per resoldre’ls, fins el 26 d’octubre. El dia 27 d’octubre publicarem les solucions en aquest mateix article.[/expires]

[showafter on=”2013-10-27″]

Solucions:

Alguns faristols tenen més d’una solució, entre parèntesi posem les puntuacions de cadascuna de les paraules vàlides. En cursiva apareixen les paraules que, tot i ser vàlides, no tenen la màxima puntuació. La lletra jugada amb un escarràs també s’expressa entre parèntesi.

  • Faristol 1: DESFETA (95).
  • Faristol 2: ZENITAL (116).
  • Faristol 3: ANXOVAT (128).
  • Faristol 4: JAURA (40), JAURE (40), JEURE (40), AJAURE (28), AJEURE (28), AJAEU (26), ARJAU (26), RAJAU (26), UJARA (26), UJARE (26).

Noteu que al quart faristol, per primera vegada en aquesta sèrie d’anagrames, no es pot fer cap paraula que contingui les 7 fitxes del faristol (Scrabble) de manera que no hi ha la bonificació de 50 punts extres. A més, les 3 jugades que donen més punts tenen menys lletres que la resta de possibilitats donat que s’aprofita la casella de puntuació doble de lletra per situar-hi la J, que combinant-ho amb la casella de doble de paraula ens dóna la màxima puntuació possible.

[/showafter]

Deixa un comentari